Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Sol LeWitt




Χρώματα και γραμμές στο Μουσείο Ηρακλειδών

Πολύχρωμα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη Sol LeWitt, με γεωμετρικά μοτίβα και έντονες αντιθέσεις φιλοξενεί το Μουσείο Ηρακλειδών υπό τον τίτλο «Χρώμα και γραμμή».

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011
Η έκθεση, η οποία έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, περιλαμβάνει 115 έργα του Sol LeWitt, κυρίως χαρακτικά (όπως λιθογραφίες, χαλκογραφίες και ξυλογραφίες) αλλά και την πρώτη του ελαιογραφία, καθώς επίσης γκουάς, μονοτυπίες και φωτογραφίες. Τα έργα του Sol LeWitt χαρακτηρίζονται από τα γεωμετρικά σχήματα και τα έντονα χρώματα.
Ο Sol LeWitt λέγεται ότι είναι ο «πατέρας της εννοιολογικής τέχνης». Είναι ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτό τον όρο χαρακτηρίζοντας την τέχνη του, θεωρώντας ότι η ιδέα είναι η βάση του έργου.
Το έργο του Sol LeWitt αποτέλεσε το θέμα μεγάλου αριθμού εκθέσεων, τόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του όσο και μετά το θάνατό του. Έργα του βρίσκονται σε πολλά σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο κι επίσης κοσμούν δημόσια πάρκα και κτίρια.

Πληροφορίες: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα, 210 3461981, www.herakleidon.com , διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, ωράριο Παρασκευή 13:00 - 21:00, Σάββατο - Κυριακή 11:00 - 19:00, Δευτέρα - Πέμπτη κλειστά.


http://www.clickatlife.gr/story/eikastika/xromata-kai-grammes-sto-mouseio-irakleidon?id=2083839
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...